Om Frisksportläger

HEM / Om lägret

Om lägret

Vecka 28 varje sommar ordnas Frisksportläger någonstans i Sverige. Alla är välkomna och här finns något för alla – stora som små, sportiga som kulturintresserade. Veckan bjuder på massor av aktiviteter bland annat idrottstävlingar, träningspass, föreläsningar, ungdomsaktiviteter, barnaktiviteter och kvällsunderhållning. Hela lägret är fritt från tobak, doping, alkohol och andra droger.
6-13 juli 2024 arrangeras Frisksportlägret i Karlsborg, av frisksportklubbarna i Västergötlands Frisksportdistrikt. Hänger du med på årets bästa sommarvecka?
Innehåll

Genererar innehållsförteckning

Innehåll

Genererar innehållsförteckning

Relaterat 

Boende

Mat

Många programpunkter

Lägret med något för alla

Välj själv

Under lägerveckan finns många aktiviteter för stora och små. Deltagarna väljer själva hur mycket eller lite man vill vara med på. Vissa vill vara med på så mycket som möjligt medan andra hellre tar det lugnare och äter glass, badar, tittar på tävlingar och pratar med folk.

Tävling och träning

För den som vill finns många olika tävlingar att delta i för både vuxna och barn, till exempel orientering, trampolin, fotboll, volleyboll, boule, mångkamp och stafett. Vill man inte tävla men ändå idrotta finns flera olika träningspass varje dag och ett aktivitetsområde med bland annat trampoliner och jonglering.

Barn och ungdomar

För barn och ungdomar finns ett helt eget utbud av programpunkter. För de yngsta finns pysselaktiviteter, lekplatsen ”Knatteköping”, barngympa och knattekamp och för ungdomar ordnas roliga lekar, utmaningar och skönt ”häng” med nya kompisar.

Kultur

Lägret erbjuder också mer kulturella aktiviteter som föreläsningar, quiz, utflykter, tipspromenad, fotostig, musikunderhållning och lägerbål.
Lägrets historia

Aktiviteter, gemenskap, motion och glädje

Frisksportrörelsens sommarläger, historiskt kallat riksläger, är ett arrangemang som har funnits sedan 1934, då det första lägret arrangerades vid Flaten utanför Stockholm. De olika frisksportdistrikten turas om att arrangera rikslägren på olika platser runt om i Sverige. Ett riksläger brukar locka mellan 1 000 och 1 400 deltagare.
Frisksportlägret erbjuder ett stort arrangemang med fokus på glädje, gemenskap och en hälsosam livsstil för alla åldrar! Lägret är sedan starten på 30-talet fritt från tobak, alkohol och andra droger.
På lägret bor de flesta i tält, husvagn eller husbil. Mat lagar många själva och diskar i tillfälliga tvättrännor som finns uppställda på lägerområdet. Många väljer att köpa frukost och middag. Det finns också ett lägercafé, ett våffeltält och en lägergrill i lägrets centrum.
Om Frisksportrörelsen

Allt hänger ihop!

Frisksport är en ideell organisation som arbetar med hälsa och rörelse. Frisksport handlar om att ha roligt tillsammans, värna om varandra och vår omvärld och att vara hälsosam och aktiv. Allt detta hänger ihop!

Hälsosam livsstil

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Vad vi stoppar i oss är lika viktigt som motion för att må bra. Att äta nyttigt, sova bra och stressa mindre är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk. 

Aktiv vardag

Motion är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå som du själv väljer.

Fritt från droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den.  Droger orsakar mycket lidande, både för den som själv använder droger och för människorna runtomkring. Oavsett om vi hoppar trampolin, åker på läger eller har en filmkväll tillsammans är alla våra aktiviteter fria från tobak, alkohol och andra droger.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Tillsammans ska vi skapa möjligheter för var och en att leva mera hållbart. Vi har alla ansvar för att kommande generationer också ska kunna leva och må bra.
Relaterat 

Generar från Relaterat i dator-vy