Boende

HEM / Boende

Bo på lägret

De flesta lägerdeltagare bor i tält, husvagn eller husbil på lägerområdet. Campingen öppnar lördag 6 juli kl 9:00. Vi har inte tillgång till området innan dess och det går därför varken att komma tidigare eller att markera platser i förväg.

Observera att det är en tillfällig camping och att vi därför bara kan tillhandahålla elplatser till dem som har medicinska behov och mot uppvisande av läkarintyg.

Vill du bo inomhus bokar du det på egen hand. Hotell och vandrarhem finns inom gångavstånd.

När du kommer till lägret ska du först checka in/anmäla dig. Ska du campa väljer du därefter plats för tältet, husvagnen eller husbilen i enlighet med arrangörernas anvisningar. Förutom brandsäkerhetsregler finns det också  sällsynta solitärbin att ta hänsyn till på delar av campingområdet. Dessa bin sticks inte och är helt ofarliga, men deras bon i marken kan förstöras både av biltrafik och av att täckas över, varför restriktioner för var vi får köra och campa ovillkorligen måste följas.

Campingområdet är stort och kommer att räcka för alla. Det går inte att reservera en särskild plats genom arrangörerna, men efter att campingen öppnat är det tillåtet att själv markera plats för en grupp som vill bo tillsammans.

Relaterat

Om lägret

Packningstips

Så funkar campingen

Du väljer om du vill bo i tält, husvagn, husbil eller hyra in dig på vandrarhem, stuga eller hotell i närområdet. I lägeravgiften ingår camping på lägerområdet. Väljer du att bo inomhus får du själv betala för det, utöver lägeravgiften. Lägerplatsen är en tillfällig camping. Vi kan därför bara erbjuda elplatser till dem som har medicinska behov och mot uppvisande av läkarintyg. Beroende på om du har tält, husvagn eller husbil har du lite olika valmöjligheter för var på området du kan campa. Arrangörernas anvisningar för var du får campa måste följas.
Campingen öppnar lördag 6 juli kl 9:00 och du kan varken komma eller markera plats tidigare än så. Många vill bo tillsammans med klubbkompisar eller släktingar. Därför är det vanligt att någon som kommer tidigt markerar platser till sin klubb eller sina vänner. För ungdomar födda 2011 eller tidigare finns ett särskild område på campingen.
Hela området är fritt från tobak, andra nikotinprodukter, alkohol och droger.

Säkerhet

För allas säkerhet och trivsel behöver du känna till följa följande: 
Campa utanför brandgatorna.
Håll minst fyra meters avstånd till nästa tält/husvagn.
Elda säkert med gasolkök vid din camping. Eldstäder eller engångsgrillar hänvisas till särskilt angivna ytor. Läs mer om brandsäkerhet vid camping här.
Sortera skräpet i angivna sorteringskärl.
Visa hänsyn och håll lägret tyst och lugnt nattetid.
Tänk på att hela området är fritt från tobak, nikotin, alkohol och andra droger.
Packningen lämnas i ditt boende under dagarna. För din skull rekommenderar vi dock att du bär med dig värdesaker som betalkort och mobiltelefon, och lämnar annan dyrbar elektronik hemma. Lägret tar inget ansvar för stulna värdesaker.

Nattvakt

De olika frisksportistrikten turas om att ha ansvar att vakta lägret nattetid, med vuxna som går i skift och håller uppsikt över lägerplatsen. Tillsammans gör vi lägret tryggt för alla!
I programmet kommer det stå vilket distrikt som ansvarar för vilken natt. Vaktschema utses vanligtvis på distriktsträffen på söndagen.

Toalett, dusch & disk

Toaletter finns dels i idrottshallen, dels i form av toalettvagnar med vattenspolande toaletter ute på lägerområdet. I anslutning till toalettvagnarna finns också diskrännor för disk, handtvätt, dricksvatten och tandborstning.
Duschar finns i idrottshallen.

Lägerkarta

Här kommer karta över lägerområdet publiceras. Håll utkik!

Tält

Tält är den enklaste och kanske smidigaste boendeformen på frisksportläger, eftersom tält får rum lite var som helst.

Husvagn och husbil

Husvagnar och husbilar placeras enligt arrangörernas anvisningar med hänsyn till brandsäkerhet och var det är tillåtet att köra in med motorfordon.
Lägerplatsen är en tillfällig camping. Vi kan därför bara erbjuda elplatser till dem som har medicinska behov och mot uppvisande av läkarintyg.

Annat boende än camping

För dig som vill bo inomhus under lägerveckan hänvisar vi till att boka eget boende i närheten, utanför lägerområdet. Kostnad för inomhusboende ingår inte i lägeravgiften.
Lägerarrangörerna förmedlar inte inomhusboende. Vi hänvisar till rubriken Bo på www.vastsverige.com/karlsborg eller att ringa turistbyrån på 0505-173 50. Ediths Pensionat, som erbjuder både vandrarhem och Bed&Breakfast, och Hotell Wettern ligger båda inom gångavstånd från lägerområdet.

Parkering

Efter att du lastat ur och iordningsställt ditt boende på campingen ska bilen ställas på lägrets parkering, nära lägercentrum. För allas säkerhet och trevnad skall biltrafik inne på lägerområdet undvikas tills det är dags att packa och åka hem.