Mat

HEM / Mat

Maten under lägret

Du väljer själv hur du löser din mathållning på lägret. En del lagar all mat själva på campingen medan andra köper färdiglagat. Frukost och middag serveras i år på Hotell Wettern, som ligger ungefär 600 meters promenad från lägerområdet. Vill du äta där måste det förbeställas vid anmälan och senast den 22 juni.

På lägercentrum finns vårt café som serverar lättare maträtter, fika och glass. Kvällstid finns även grill och våfflor.

 

Betalning på lägret görs med kort eller Swish. Vi tar inte emot kontanter.
Innehåll 
Så funkar lägermaten

Laga själv eller köpa färdigt?

Lägercafé

Bra mat är viktigt, inte minst när vi ska röra på oss. I vårt café på lägercentrum hittar ni lättare maträtter, fika, dricka och  glass. Det finns mat både med och utan kött och vi strävar efter att kunna erbjuda alternativ för allergiker.
Givetvis säljer vi ingen alkohol. Hela lägret är fritt från tobak, nikotinprodukter, alkohol och andra droger för allas hälsa och trygghet.

Våffeltältet

Våfflor är en riktig klassiker på Frisksportläger – njut av en våffla (eller två) en lägerkväll och passa på att prata med andra lägerdeltagare från olika delar av landet. 

Lägergrillen

Vid grillen serverar vi varje kväll grillade godbitar för alla smaker! Här finns hamburgare och korv, både med och utan kött. 

Frukost- och middag

Frukost och middag serveras på Hotell Wettern och måste förbokas senast den 22/6 i samband med anmälan. Frukost serveras 6:00-9:30 och middag 17:00-20:00. När du anmäler dig till lägret kan du boka vilka måltider du vill ha, och systemet räknar ut priset så du får mat och lägeravgift på samma summa.
Hoppa längst ned till info om priser och meny

Laga mat själv

Du kan naturligtvis också välja att laga din mat på ett eget campingkök vid ditt boende.  Kylklampar går att byta mot en liten kostnad. ICA-butik finns inom gångavstånd från lägret och Coop någon kilometer bort.
Innehåll 
Relaterat 

Om lägret

Boende

Frukost och middag

Mat som kan bokas vid anmälan

För den som väljer att boka frukost och middag i samband med anmälan senast 22 juni finns information här.

Serveringen sköts av Hotell Wettern, en kort promenad från lägerområdet. Hotellet är öppet även för gäster som inte är med på frisksportlägret och som vi delar matsalen med. Visa hänsyn till dem!

 

Frukost serveras 6:00-9:30 och middag 17:00-20:00.
Priser
Frukost
Middag
Vuxna och ungdomar födda 2009 eller tidigare
115 kr
110 kr
Barn födda 2010-2020
58 kr
55 kr
Barn födda 2021 eller senare
0 kr
0 kr
All mat som serveras är laktos-och glutenfri. Det vegetariska alternativet är även veganskt. Allergier tillgodoses i möjlig mån.
På morgonen erbjuds stor hotellfrukost som buffé med yoghurt, mjölk, flingor, müsli, nötter, fem sorters bröd, många olika pålägg, kokt och stekt ägg, äggröra, prinskorv, bacon, sill, våfflor, croissanter, grönsaker, frukt, juice, kaffe, thé mm.
Middagsmeny (Husmanskost / Vegetariskt)
Lördag 6/7: Kycklinggryta med ris / Minestronesoppa
Söndag 7/7: Lax i ugn med potatis och sås / Lyxig vegansk Korv Stroganoff
Måndag 8/7: Stekt strömming med potatismos / Indisk Linsgryta med blomkål
Tisdag 9/7: Fläskfilegryta med coscous / Hummuspasta
Onsdag 10/7: Lasagne / Nudlar med kinesisk sås och tofu
Torsdag 11/7: Kycklingcurrygryta med ris / Pasta med cashewostkräm
Fredag 12/7: Gulasch / Vegansk gulasch
Relaterat 

Generar från Relaterat i desktop