Kultur

HEM / Kultur

Kultur och underhållning

Kultur och bildning är både viktigt och kul. Därför innehåller Frisksportläger en mängd kulturaktiviteter. Du kan till exempel följa med på utflykter, gå på intressanta föreläsningar och sjunga i lägerkören.

Kvällarna bjuder på underhållning av olika slag, med mycket musik och interaktiva inslag som allsång och quiz-frågor där du själv får vara delaktig.

Innehåll
Om kulturverksamheten

Några populära kulturaktiviteter

Innehåll
Relaterat

Träning

Utflykter
Varje dag erbjuds en utflykt till någon intressant plats i närområdet.

Föreläsningar
På lägrets föreläsningar kan du lära dig något nytt inom olika ämnen.

Underhållning
Njut av musik och annan underhållning! Kvällarna bjuder på lägerbål, allsång, quiz och musikunderhållning.

Om utflykter

Utflykter till kultur och natur

Följ med på lägrets utflykter till intressanta platser i närheten av Karlsborg. Här finns mycket att se, både av kultur, historia och natur!

 • Karlsborgs fästning, byggd för att vid orostider kunna tjänstgöra som rikets reservhuvudstad.

 • Tivedens nationalpark, en av Sydsveriges vildaste skogar med  höga klippblock, spännande grottor och vackra vildmarkssjöar.

 • Bölets ängar, ett artrikt naturreservat med orkideer och andra intressanta växter.
 • Skaga stavkyrka, med anor från 1100-talet har brunnit flera gånger men byggts upp varje gång.
 • Forsvik, vid Göta kanal är ett av Sveriges äldsta industriminnen med spännande kulturhistoria.

Anmälan till utflykterna öppnas när lägret är igång.

 

Tipsrunda och fotostig

Dagliga kultur-doser

Varje dag erbjuds en ny tipsrunda, med frågor både för barn och vuxna. Kanske kan ni göra det till en sport att tävla med familjen varje dag på tipsrundan?
En annan klassiker på Frisksportläger är fotostigen. Det är – likt en tipspromenad – en promenad runt området, men här går det ut på att vid varje station hitta vilken bild som är tagen där. Roligt för stora och små!
Om Föreläsningarna

Föreläsningar

Lägret bjuder på flera intressanta föreläsningar:
 • Ann Fernholm: Fejkmaten – så blir vi vilseledda.
  De senaste decennierna har maten vi köper genomgått en fullständigförvandling. Ann Fernholm berättar om sin senaste bok Fejkmaten, där hon nagelfar den moderna livsmedelsindustrin och vad den gör med vår mat. Ann Fernholm är vetenskapsskribent och har disputerat i molekylär bioteknik. I över tio år har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd och livsmedelsindustrin.

 

 • Rikard König: Upptäck AI – från naturens inspiration till framtidens möjligheter
  Följ med på en resa genom AI:s spännande historia, från de tidiga idéerna till dagens banbrytande teknologier. Lär dig hur naturen har inspirerat olika AItekniker och upptäck hur AI redan nu påverkar vår vardag från personliga assistenter till avancerade medicinska diagnoser. Föreläsare är Rikard König:  Frisksportare, AI-forskare och teknikchef för Ekkono Solutions, ett företag som levererar AI-lösningar till flera av Europas största industriföretag.

 

 • Mons Annér: Namibia förr och nu
  Namibia är världens mest glesbefolkade land. Det är mycket vackert, men det har en mörk historia. Mons – som i många år engagerat sig för södra Afrika och rest mycket i regionen – berättar om landet och visar bilder.

 

 • Torbjörn Sehlin: Om överlevnad
  Torbjörn Selin är före detta yrkesofficer och huvudinstruktör samt grundare av All in Nature Sweden AB. Med över 20 års erfarenhet inom överlevnad och 14 år inom krisberedskap har han utbildat och övat nationella och regionala krisledningar, stora företag och kommuner. Han är certifierad överlevnadsinstruktör av Svenska Försvarsmakten, MSB och Svenska överlevnadssällskapet. Som föreläsare brukar Torbjörn skapa engagerande och lärorika presentationer, alltid med en lättsam och humoristisk ton.
Underhållning

Musik och underhållning

Kvällsunderhållningen kommer bland annat att bestå av lägerbål, musik-quiz och allsång. För dig som är intresserad av fotboll visar vi också kvarts- och semifinaler från EM på storbildsskärm i sporthallen.
Gillar du att sjunga så rekommenderar vi att vara med i lägerkören.
 • Livequiz med Brunskog och gäster:
  Musikkväll med sångunderhållning med Sara Brunskog med gäster. En blandning av sång, musik och frågor om allt möjligt.

 

 • Lägerbål:
  Ett av de mest traditionella lägerinslagen.
  Sång och spex vid lägerelden med Martin och Viktor Thorsson, Jonas Appelgren med flera. För alla åldrar och hela familjen.

 

 • Hits och Quiz på tre språk:
  Lorena König var sångerska i Mexiko när hon mötte en svensk frisksportare och flyttade till Sverige. Nu sjunger hon sina favoritpoplåtar på spanska, engelska och svenska, och ställer kluriga frågor om musiken och artisterna. En unik musikshow med en twist av quiz och där man gärna får dansa med!

   

 • Musikquiz med Larsson & Larsson:
  En härlig frågesport i musik och allmänbildning för alla åldrar, ett återkommande och populärt inslag på frisksportlägren sedan många år.

 

 • Allsång
  med skönsjungande frisksportare som ledare och medverkan av lägerkören. Alla åldrar är välkomna att k
  omma och sjunga med oss!
 • Allsång vid kanalen med Thomas Di Leva: Extern aktivitet, offentlig underhållning vid Göta kanal.

Namn på ansvarig

Ungdomsansvarig

Frågor?

Relaterat

Generar från Relaterat i dator-vy