Dansa med Nikolina i sommar

Årets riksläger erbjuder gott om tillfällen för alla danslystna. Ett tiotal danspass av olika stilar finns i programmet under rikslägerveckan. Det är afrodans med Sara, Dance fusion med Frida, sällskapsdans med Ulla, Dansgympa med Kerstin, Dans för hälsa med Elise och Ronja, showdans med Nikolina och Lisa. Oh en programpunkt som kort och gott heter Dans med Nikolina. Då är det Nikolina Johansson som är dansledare. Hon jobbar som danspedagog till vardags, på Nyköpings kulturskola och Sockholms kulturskola.

Det är ganska mycket dans i programmet i år?

–Ja, det är jätteroligt. Härligt att det är lite olika former.

Vad döljer sig bakom rubriken ”Dansa med Nikolina”?

–Min bas är modern och nutida dans. Jag tar mig an det med mycket improvisation och dans på olika nivåer, rörelser på golvet. Det kommer att bli modern och nutida dans med ”flavour of Nikolina”.

Vad använder du för typ av musk då?

–Lite olika. På mina ordinarie lektioner kan jag använda allt från Iron Maiden till Sigur Ros, typ. Allt från tunga beat till bara ljudbakgrunder. Allt från lugn instrumental musik till hård klubbmusik.

–När jag jobbar med improvisation vil jag att det ska vara musik som tillåter en att röra sig som man vill.

Och så ska du också ha showdans tillsammans med Lisa Hammaräng?

–Ja, då blir det mer glad musik med tydlig uppåtkänsla. Lite mer peppigt.

Kan man haka på dina danspass även om man inte är van dansare?

–Självklart. Alla får komma precis som de är och så deltar man precis på det sätt man har förutsättningar att delta just den dagen.

Alla danspass och alla de övriga 150 programpunkterna i årets riksläger hittar du här: