28 Gympa- och yogapass under rikslägret i sommar

Rikslägret erbjuder många härliga tillfällen att utmana kroppen. Inte minst genom de olika former av gympa som finns i programmet. 28  gympa- och yogapass är inplanerade.

Då är det allt från stenhård combat och tabata till mjukare former. Här finns pass som passar alla och alla pass kan alla delta i, utifrån sina egna förutsättningar.

Det är flera instruktörer som turas om att leda passen. En av dem är Lotta Milosavljevic, som är välkänd för vana rikslägerbesökare.

–Jag kör combat, soma move och yoga just på lägret.  Annars kör jag andra pass också. Det är kul också att det är variation på instruktörer under lägret, säger Lotta.

Till vardag är Lotta skolledare i Nyköping och leder dessutom flera pass i veckan på Hälsomagasinet i Nyköping. Hon har också lett pass på ett tjugotal riksläger.

–Jag har det så lyxigt att jag brukar bli uppringd och få frågan om jag kan leda pass, även när det inte är mitt eget distrikt som arrangerar rikslägret.

Lottas pass har lite olika karaktär. Combat är inspirerat av kampsport och följaktligen ganska tufft. Soma move har en annan inriktning.

–Det är en holistisk rörelseträning där man använder det som är ens egna resurser. Din andning, dina muskler och din rörlighet. Och så kommer man dit man kommer. Alla kan vara med. Man jobbar inte efter takt eller tempo, utan verkligen efter sin egen förmåga. Det är jättefint!

Lotta lägger vikt vid att kunna gå inåt i sig själv. Det blir ännu tydligare under yogan. Där handlar det dels om tekniker och rörelser, men också att lära sig mer om sitt inre. Hur kroppens organ fungerar och förhåller sig till varandra.

–Jag tycker om att placera in lite kunskap under träningen och passar på att plantera lite tankar och idéer. Sedan får man göra vad men vill av det.

Alla  gympapass och alla andra 150 programpunkter i rikslägret hittar du programmet: