Lär dig spela padel med Affi på rikslägret!

Det finns två helt nya padelbanor på årets rikslägerområde i Aneby.

Padel är ju en sport som många fastnat för på senare tid. Nu finns sporten även som möjlighet på frisksportarnas riksläger. För den som är nybörjare eller lite ringrostig med racketen finns det dessutom hjälp att få på lägret.

–Är det någon som vill ha tips på hur man slår grundslag, använder väggar, positionering och så där så kan jag ställa upp och visa, säger Affi Franzén, som är hängiven padelspelare.

Spelar du mycket padel själv?

–Ja, nästan varje dag. Jag spelar i två serier. Division ett hemma i Vetlanda och en annan serie i Nässjö.

Är det kul?

–Det är det bästa som hänt mig idrottsmässigt. Jag har en knäskada sedan många år tillbaka och har haft svårt att hitta något jag kan göra. Men padel funkar jättebra!

Lägerområdet i Aneby erbjuder rekordmånga former av aktiviteter. Förutom padelbanorna finns det två tennisplaner (grus), här finns banor för mountainbike i direkt anslutning till lägret, ett fullutrustat gym, här finns inomhushall för fotboll med konstgräs och fullstor fotbollsplan ute, här finns fyra fasta beachvolleyplaner, fina löpsspår i den anslutande skogen och kanonfin orienteringsterräng (orienteringsklubbens klubbstuga ingår i lägerområdet), här finns en badsjö en kilometer från lägerområdet och gympasal vid den intilliggande skolan.

Dessutom. Rikslägerprogrammet i år är verkligen fullspäckat, med inte mindre än 150 programpunkter. Kolla in programmet här: