Tusen frisksportare till Aneby i sommar

I vecka 28 i år kommer Aneby att invaderas av frisksportare från hela landet. Frisksportförbundets årliga riksläger ska hållas i Aneby i år.

Lägret arrangeras av Smålands frisksportdistrikt och just nu pågår förberedelserna som mest. Idrottsplatsen Furulid har hyrts av Aneby SK för ändamålet. Lägret kommer att ha ungefär 100 funktionärer på plats. Det är mycket som ska arrangeras under lägret. Allt går i frisksportens tecken. Det blir mycket motion, tävlingar, sång, dans, kulturaktiviteter och föreläsningar. Nyfikna Anebybor som är hemma under vecka 28 är välkomna att delta. Det går att köpa dagspass om det är någon enskild dag som intresserar, eller eller för hela veckan. Programmet är fullspäckat. Hela programmet ser du här:

Förutsättningarna för ett lyckat läger är ovanligt bra i Aneby. Anläggningen på Furulid med sina fotbollsplaner, volleybollplaner, sin fina orinteringsterräng, sin mountainbikebana tennis- och padelbanor innehåller allt en aktiv frisksportare kan önska sig. Samarbetet med Aneby kommun och Aneby SK är också det allra bästa.

Hur många som kommer att delta i årets läger vet vi inte än. Anmälningarna pågår. Förra gången det arrangerades ett riksläger med Frisksportarna var det i Vadstena, då kom det 1200 deltagare. Det var 2019. Sedan satte pandemin stopp för stora sammankomster både 2000 och 2021. Men nu får landets frisksportare åter träffas i verkliga livet och de småländska arrangörerna hoppas på lika bra deltagande som vid förre lägret, i Vadstena.