HEM / Lördag
Datum Månad

Veckodag

Här är online-veckans aktivitetsprogram uppdelat per dag. Under varje dag finns det aktiviteter från olika kategorier. Klicka in på en programpunkt för att läsa detaljerna kring aktiviteten.

Igår

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Dagens träning

Styrka och stabilitet

Efter lägerloppet passar det perfekt att avsluta med ett kort styrkepass som har fokus på stabilitet! Eftersom vi redan sprintat, joggat eller tagit en rask promenad är uppvärmningen redan klar. Tekniktips idag är att tänka på att hela tiden ha rak rygg, arbeta med magen och arbeta i långsamt tempo så alla småmuskler runt dina leder aktiveras.

Knäböj till stjärna – gå ner långsamt i ett knäböj och sedan upp och ut till stjärnan (Se bilden). Ju mer du lutar desto större utmaning för dina sidomuskler. Vill du ha en utmaning så arbetar du långsamt ner och sedan snabbt upp i stjärnan. Då behöver kroppens muskler bromsa ditt rörelsemönster vilket kräver mer styrka och stabilitet.
Draken – det här är en riktig favorit! Den utmanar både balans, styrka och stabilitet. När du rör dig så försök att hålla stabila ben/knän och att inte vingla åt sidorna. Är det första gången kan du se en snabb genomgång av draken genom att klicka på knappen nedan
Planka med armlyft – stå i planka med raka armar, även kallad stora plankan. Lyft sedan en av armarna rakt fram som superman. Tänk på att höfterna inte ska röra sig när du lyfter din ena arm vilket kräver styrka i bålen och axeln du fortfarande belastar. Lyft inte mer än att din position är precis samma som när du stod på båda händerna.
Lycka till!

Till genomgång av draken

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Pyssel

Hopfällbar tubkikare

Gör din egen hoppfällbara tubkikare. Allt du behöver är:
Två stycken tomma hushållspappersrullar, sax och tejp.
Valfritt: hobbyfärg och penslar eller färgpennor eller kritor.

Instruktioner

5 små lekar

Labyrint och hiss

Vad mer kan du tänkas stöta på i dagens 5 små lekar?

Instruktioner

Idag behöver du:
  • boll
  • ärtpåse eller något liknande som en plastpåse ni häller ris i och knyter ihop
  • snöre 10 m
Dagens recept

Till receptsidan

Tonfiskwrap
Föreläsning med Tommy Fogelberg

Stensunds historia

Ungdom

Hemmagjord projektor

Gör din egen projektor!

Instruktioner

Kultur

Digital fotostig

Fotostigen ligger uppe hela veckan. Här får ni ett gäng bilder och ett gäng platser. Det gäller att para ihop en plats med varje bild. Ett mysigt äventyr ute i Stensunds natur.

Till fotostigen

Avslutning

Tack för den här gången

Vilken otroligt fin lägervecka vi haft med många roliga saker och mycket inspiration. Vi har tävlat, tränat, umgåtts och fått lära oss nya saker. Allt vad Friskport handlar om!

Det har varit en annorlunda vecka för oss alla men vi är glada över att ha fått njuta av ett frisksportläger på webben och i sociala medier. Nästa år välkomnar vi er till Aneby för friskportläger vecka 28. Med den här filmen avslutar vi Frisksportlägret online 2021.

Igår