HEM / Torsdag
Datum Månad

Veckodag

Här är online-veckans aktivitetsprogram uppdelat per dag. Under varje dag finns det aktiviteter från olika kategorier. Klicka in på en programpunkt för att läsa detaljerna kring aktiviteten.

Igår

Imorgon

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Träningspass

Soma move

Soma Move är holistisk fysträning som är atletisk men ändå mjuk. Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där vi både tränar vår styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans.

Ett somamovepass är 45 minuter långt och börjar med en uppvärmningsdel med tolv olika rörelser som upprepas två eller tre varv. Första varvet leds av instruktören och därefter får var och en röra sig i sin egen takt. Typiska somamoverörelser är lions pose, skorpionen, svärdet och spider step. I slutet gör man en kort nedvarvning för att lugna pulsen och andningen. Under hela passet spelas musik för att inspirera och förstärka känslan av träningsglädje.
Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Experiment

Luftkanon med Per Bormark

Det här behöver du:
 • Pappersmugg
 • Sax
 • Ljus
 • Tändare
 • Plastpåsar
 • Tejp
 • Gummisnodd
Målarbilder

Rita frukter

Visst är det både nyttigt och gott med frukt? Här finns steg för steg instuktioner för flera olika frukter så att du kan rita dina egna.

Instruktioner

melon
Tipspromenad

Dagens digitala tipspromenad

Här är dagens tipspromenad. En promenad för barn och en med lite lurigare frågor för alla vuxna tipspromenadsproffs. Utmana familj och vänner eller ta den tillsammans.

Tipspromenad barn

Tipspromenad vuxna

Dagens träning

Corestyrka

Dagens pass stärker hela kroppens coremuskulatur från fotlederna upp till dina axelleder. Varje varv på det här passet är 5 minuter, så du kan göra fyra eller fem varv för att förlänga träningspasset. Passar perfekt att göra efter att du värmt upp med lägerloppet!

Idag kommer tekniktipsen och beskrivningen av övningarna i en kort film som du kommer till genom att klicka på knappen. 

Till genomgång av övningarna

14:00 LIVE Onlinespel

Ricochet robots

Hitta den kortaste vägen för roboten att ta sig till målet, och gör det innan alla andra. Vi ses kl 14:00 i lägerservern!

Instruktioner

5 små lekar

Hämta vatten!

I dagens 5 små lekar så får ni testa på att vara blinda, se vem som är snabbast på att transportera vatten, gå som en tusenfoting och lite till. Lek med familj och vänner, och dela gärna med er av bilder på när ni leker på instagram eller facebook.

Instruktioner

Idag behöver du:
 • boll
 • ärtpåse eller något liknande som en plastpåse ni häller ris i och knyter ihop
 • stor hink
 • liten hink
 • mugg
 • vatten
 • snöre 5 m
Föreläsning med Per Leimar

Alkohol, graviditet och spädbarns hälsa

Gjord av: IOGT-NTO
Dagens recept

Till receptsidan

Räkor i saffranssås
19:07 LIVE 7:ka lekar

Snurr snurr

Var med och delta i en kul utmaning i kvällens sjuka lekar klockan sju minuter över sju. Vill du delta så behöver du kunna visa dig själv i en webbkamera. För denna lek behövs endast lite golvyta. Mer instruktioner kommer på plats.
Om du inte vill vara med i utmaningen så kan du ändå dyka upp och heja på de andra! Du behöver ha en användare på Discord, sen hittar du oss här: 

Lägerservern

För hela familjen

Musikquiz

Vi fortsätter att hålla på traditionen och erbjuder här Larsson & Larssons musikquiz i digital version! Samla familj och vänner kring datorn eller paddan och följ med på en härlig musikalisk utmaning helt i frisksportanda. För att vara med på musikquizet så behöver ni en dator eller padda med bra internetuppkoppling, papper och penna för att skriva ned era svar på frågorna

Instruktioner för hur du deltar i musikquizet:
 • Klicka på länken här under för att komma till Facebook-eventet
 • Gå med i eventet
 • Högst upp i eventet finns en länk till Livesändning av musikquizet via Zoom
 • Klicka på länken till mötesrummet i Zoom och koppla på dina högtalare och kamera
Vi drar igång kl 19.30! Njut av denna härliga torsdagsunderhållning och lycka till!

till event på Facebook

Frågor

Kultur

Digital fotostig

Fotostigen ligger uppe hela veckan. Här får ni ett gäng bilder och ett gäng platser. Det gäller att para ihop en plats med varje bild. Ett mysigt äventyr ute i Stensunds natur.

Till fotostigen

Onlinelägerloppet
Här gäller det att samla kilometer tillsammans! Varje dag är en ny utmaning och du lägger in dina insamlade meter här i länken till varje lopp. Hur långt tror ni att vi kommer på en vecka? Alla meter räknas – kom igen nu!
jogging

Lägerloppet

För dig som springer, joggar, går eller lufsar fram.

Lägerloppet

Springande barnfötter

Miniloppet

För dig med lite kortare ben och mindre skor.       

Miniloppet

Imorgon

Igår