HEM / Tisdag
Datum Månad

Veckodag

Här är online-veckans aktivitetsprogram uppdelat per dag. Under varje dag finns det aktiviteter från olika kategorier. Klicka in på en programpunkt för att läsa detaljerna kring aktiviteten.

Igår

Imorgon

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Aktivitet för barn

Familjeyoga

Välkomna till familjeyoga! Här får ni en prestationsfri zon, avslappning och utrymme att leka och vara kreativa. Ni får också lära känna er själva, varandra och livet i nya former.

Här stärker vi vår gemenskap mellan barn och vuxen med fokus på avslappning och andning men lite mer lekfullt och energifullt. Yogaövningarna både stärker kroppen, förbättrar balans och ökar rörligheten hos både barn och vuxna. Välkomna att prova!
Namaste,
Ellen, Axel & Nina
Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Tävling & teori

Teoriprov

Teoriprov 2021
Teoriprov 2021
Här är onlinelägrets variant av Hellenska teoriprovet. Max antal rätt är 100 poäng. Se till att du har dator, rena fingrar, dricka och allt annat du behöver tillgängligt. Sitter du i solen så glöm inte solskydd! En skärbräda kan vara bra som underlägg till datorn eller om du vill göra anteckningar vid sidan om.
Om du vill vara med på resultatsidan så måste du lämna in ditt resultat senast kl. 18:00.
Du har 2 timmar på dig. Lycka till!

Till teoriprovet

Till resultatsidan

Psst! Imorgon är det stafett!

Prata ihop dig med familj och vänner och samla ihop ett lag på 2-7 personer. Alla deltagare bidrar till sträckorna i stafetten men var och en genomför sina sträckor var som helst i landet.

Experiment

Cocacolafontän

Det här behöver du:
  • Coca cola (light)
  • Mentos (mint)
  • Plaströr
  • Ståltråd
14:00 LIVE Onlinespel

Among us

Här gäller det att hålla sig vid liv, lösa uppgifter eller kanske mörda och sabotera för andra? Vi ses kl 14:00 i lägerservern!

Instruktioner

Författarintervju med Jack Werner

Ormen Friske och Frisksport

Jack Werner är frilansjournalist. 2014 lanserade han och två kollegor Viralgranskaren på tidningen Metro, en satsning på källkritik och att granska felaktigheter som spreds på sociala medier. Viralgranskaren belönades med Stora journalistpriset 2014. Sedan 2015 leder han SR-podden Creepypodden, med runt 130 000 lyssnare i veckan. 2014 släpptes Jacks första bok Creepypasta – spökhistorier från Internet och 2018 hans andra bok Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå som handlar om myter på nätet, fejkade historier och vikten av källkritik.

Just nu skriver Jack en bok om Ormen Friske som var ett vikingaskepp som byggdes av frisksportare år 1949 vid Stensund och sjösattes vid midsommar samma år. Skeppet gick under i en storm på tyska bukten i Nordsjön midsommaren 1950 och de 15 frisksportare ombord på Ormen Friske omkom.
I den här intervjun berättar Jack om hur arbetet med boken går och några smakprov på vad han har funnit om Frisksportförbundets historia i allmänhet och Ormen Friskes historia i synnerhet. Intervjun är ungefär 60 minuter lång och genomförs av Björn Friberg.

Fotograf: Kate Gabor

Är du nyfiken på att läsa mer om Jack Werner, lyssna på Creepypodden eller kanske se ett avsnitt om källkritik i coronatider? Följ då länkarna nedanför!

Till creepypodden

Till Källkoll Corona på UR Play

HLR-kurs med Roland Söderholm och Boa Grönros Söderholm

Hjärt-lungräddningskurs

Möt Roland Söderholm, hjärtspecialist och utbildad HLR- instruktör. Han assisteras av Boa Grönros Söderholm. De visar och berättar om hjärt-lungräddning.

Denna video ger dig en kort information och du kan sedan klicka dig vidare för att lära dig mer. Dina kunskaper kan rädda liv!

 

Till HLR rådets webbutbildning

Dagens recept
Idag kan du njuta av bäriga yoghurtbites, ris med grönsaksröra och grönkålsfisk i panna.

Till receptsidan

Bäriga yoghurtbites
Tipspromenad

Dagens digitala tipspromenad

Här är dagens tipspromenad. En promenad för barn och en med lite lurigare frågor för alla vuxna tipspromenadsproffs. Utmana familj och vänner eller ta den tillsammans.

Tipspromenad barn

Tipspromenad vuxna

Målarbilder

Rita en anka

Följ steg för steg och rita din egen anka. Färglägg gärna din anka och rita en fin miljö där ankan bor.

Instruktioner

anka
Dagens träning

Styrkestegen

Efter lägerloppet passar det perfekt att avsluta med en styrkeutmaning! Det här är något att bita i tillsammans med en kompis eller familjemedlem så att ni kan peppa varandra.

I styrkestegen gör ni 3 träningsövningar och ökar antalet i varje varv. Tänk på god teknik även när ni blir trötta och vila när ni behöver. Vill ni ha en extra utmaning? Då vänder ni neråt igen från 10 och gör stegen till en pyramid. 
Lycka till!
5 små lekar

Boll-koll

Bollar och sammarbete. Kan ni ta er över vattnet tillsammans utan att bli blöta?

Instruktioner

Idag behöver du:
  • boll
  • boll som kan studsa
  • planka/bräda/skärbräda
  • hink
  • ärtpåse eller något liknande som en plastpåse ni häller ris i och knyter ihop
19:07 LIVE 7:ka lekar

Äta sockerbit

Var med och delta i en kul utmaning i kvällens sjuka lekar klockan sju minuter över sju. Vill du delta så behöver du kunna visa dig själv i en webbkamera. För denna lek behövs 1 m sytråd och en sockerbit. Mer instruktioner kommer på plats.
Om du inte vill vara med i utmaningen så kan du ändå dyka upp och heja på de andra! Du behöver ha en användare på Discord, sen hittar du oss här: 

Lägerservern

Kultur

Digital fotostig

Fotostigen ligger uppe hela veckan. Här får ni ett gäng bilder och ett gäng platser. Det gäller att para ihop en plats med varje bild. Ett mysigt äventyr ute i Stensunds natur.

Till fotostigen

Onlinelägerloppet
Här gäller det att samla kilometer tillsammans! Varje dag är en ny utmaning och du lägger in dina insamlade meter här i länken till varje lopp. Hur långt tror ni att vi kommer på en vecka? Alla meter räknas – kom igen nu!
jogging

Lägerloppet

För dig som springer, joggar, går eller lufsar fram.

Lägerloppet

Springande barnfötter

Miniloppet

För dig med lite kortare ben och mindre skor.       

Miniloppet

Imorgon

Igår