HEM / Måndag
Datum Månad

Veckodag

Här är online-veckans aktivitetsprogram uppdelat per dag. Under varje dag finns det aktiviteter från olika kategorier. Klicka in på en programpunkt för att läsa detaljerna kring aktiviteten.

Igår

Imorgon

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Tävling & teori

Mångkamp

Tävla mot familj, vänner och andra lägerdeltagare i årets onlinemångkamp. Du genomför själv grenarna under dagen. Kom ihåg att ta tid och mått på dina resultat och rapportera sedan in resultatet via knappen här nedanför. Du kan använda runkeeper, smartklocka, google maps, ett bra ögonmått eller liknande för att mäta upp din löpsträcka.
Här är alla grenar som ingår i mångkampen:
 • Kast med stövel eller sko
 • Stående längdhopp
 • Terränglöpning 2 km
 • Snabblopp 100 m
 • Simning 100 m (alternativt simning 5 minuter i sjö, på en skateboard eller på en yogamatta)
 • Armhävningar (max i rad)
 • (Teoriprov)
Rapportera dina resultat senast 18.00.
Teroiprovet kommer upp online imorgon om du vill testa dina teorikunskaper!

Rapportera resultat

Till resultatsidan

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Dans

Bugg grundkurs

Här är Josefin och Joakim, lägrets danslärare, som kommer att lära er grunderna i bugg. Idag går de igenom grundstegen, en vänstersnurr och en högersnurr. Håll utkik senare i veckan då de går igenom fler turer.
Pyssel

Kikare

Gör din egen kikare. Allt du behöver är:
två tomma toapappersrullar, sax, snöre, lim eller häftapparat och tejp.
Valfritt: hobbyfärg och penslar eller färgpennor eller kritor.

Instruktioner

Tipspromenad

Dagens digitala tipspromenad

Här är dagens tipspromenad. En promenad för barn och en med lite lurigare frågor för alla vuxna tipspromenadsproffs. Utmana familj och vänner eller ta den tillsammans.

Tipspromenad barn

Tipspromenad vuxna

Experiment

Vulkan

Det här behöver du:
 • Sand (blöt)
 • Burk
 • Bakpulver
 • Diskmedel
 • Ättiksprit
 • Röd och gul karamellfärg
 • Glas
 • Matsked
 • Tesked
Ungdom

Mobilficka

Gör din egen mobilficka eller mobilbälte. Du behöver tyg och tråd och lite annat, beroende på vilken variant du vill göra. Instruktionerna hittar du här:

Instruktioner

5 små lekar

Stjärnor och skatter

Vad mer kan du tänkas stöta på i dagens 5 små lekar?

Instruktioner

Idag behöver du:
 • ärtpåse eller något liknande som en plastpåse ni häller ris i och knyter ihop
 • boll
 • snöre  ~10 m
Träningspass

Body combat

En riktig lägerklassiker med att njuta av hemma i vardagsrummet eller ute på gräsmattan. Höj volymen, tänk att du står i solen tillsammans med alla vänner på en stor gräsplan och ta i allt du kan. Nu kör vi!

Body Combat är ett träningspass som utmanar både styrka, expolsivitet och uthållighet på samma gång. Passet är byggt av övningar som är inspirerade av kampsport som karate, boxning, taekwondo, muay thai och tai chi. Kraftfulla rörelser där du övar på att slå, sparka och kämpa dig till en överlägsen kondition genom att enbart använda din kroppsvikt. Passar både nybörjare och vana deltagare.
Dagens träning

Hundringen

Hundringen är ett utmanande pass för benens muskler. Här kan du utmana dig själv genom att ta tiden det tar för dig att genomföra passet och sedan genomföra samma pass efter lite träning och se att benen blir starkare och tiden minskar. Lycka till!

Tekniktips – tänk på att dina knän aldrig faller över tåspetsarna i utfallssteget och att du har en stark och rak rygg som sänker kroppen neråt. Är du osäker värm upp genom att testa tekniken och gör några repetitioner av alla övningar i passet så att kroppens leder hinner mjukas upp. Passar perfekt att köra efter en powerwalk eller lätt löprunda.
Dagens recept
Vad är väl en lägerfrukost utan en ordentlig gröt? Idag blir det supergröt till frukost, tunnbrödrulle med tonfisk till lunch och skink- och broccolipaj till middag.
Dela gärna bilder på era maträtter på våra sociala medier.

Till receptsidan

Tunnbrödsrulle
19:07 LIVE 7:ka lekar

Lasso

Var med och delta i en kul utmaning i kvällens sjuka lekar klockan sju minuter över sju. Vill du delta så behöver du kunna visa dig själv i en webbkamera. För denna lek behöver du ett lasso (ett snöre som du knyter ihop till en ring fungerar utmärkt) samt någon eller något att fånga, som någon av dina föräldrar, syskon eller en stol till exempel. Mer instruktioner kommer på plats.
Om du inte vill vara med i utmaningen så kan du ändå dyka upp och heja på de andra! Du behöver ha en användare på Discord, sen hittar du oss här: 

Lägerservern

LIVE Lägerservern

Ungdomsdiskussion

I lägerservern kan du droppa in när du vill och hänga med andra lägerdeltagare. Tänk er som ett ungdomstält, fast online. Ett ställe att umgås, hänga och snacka.
Efter sjuka lekar så ses vi för att diskutera olika samtalsämnen. Dagens diskussionstema är säkrare sex.

Lägerservern

Kultur

Digital fotostig

Fotostigen ligger uppe hela veckan. Här får ni ett gäng bilder och ett gäng platser. Det gäller att para ihop en plats med varje bild. Ett mysigt äventyr ute i Stensunds natur.

Till fotostigen

Onlinelägerloppet
Här gäller det att samla kilometer tillsammans! Varje dag är en ny utmaning och du lägger in dina insamlade meter här i länken till varje lopp. Hur långt tror ni att vi kommer på en vecka? Alla meter räknas – kom igen nu!
jogging

Lägerloppet

För dig som springer, joggar, går eller lufsar fram.

Lägerloppet

Springande barnfötter

Miniloppet

För dig med lite kortare ben och mindre skor.       

Miniloppet

Imorgon

Igår