HEM / Söndag
Datum Månad

Veckodag

Här är online-veckans aktivitetsprogram uppdelat per dag. Under varje dag finns det aktiviteter från olika kategorier. Klicka in på en programpunkt för att läsa detaljerna kring aktiviteten.

Igår

Imorgon

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Träningspass

Yoga

Idag bjuder Lotta på ett Ashtanga Vinyasa yogapass. Det är en mycket utbredd, modern och dynamisk form av yoga. Serien av yogapositioner kommer att öka din styrka, uthållighet och flexibilitet.

Ashtanga Vinyasa yoga är för alla som vill ha en grundlig yogaträning i en dynamisk takt som slutar med en djup avkoppling. Flödet av övningar kommer att göra dig både starkare, smidgare och mer uthållig.
Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Föreläsning med Peter Moilanen

Svensk narkotikapolitik

Narkotikapolitiskt Center startade sin verksamhet i februari 2019. Bakgrunden var att ett antal organisationer, som på olika sätt arbetar för en human, restriktiv narkotikapolitik, önskade samordna sina insatser för att nå ett större genomslag. Under dessa snart två år har verksamheten hittat sin form, tagit plats i debatten, nått ut till ett stort antal intresserade med folkutbildning och kunskap och växt i antalet deltagande organisationer.

Peter Moilanen arbetar som chef för Narkotikapolitiskt Center och beskriver att behovet av att arbeta med narkotikapolitik är fortsatt stort. När vi ser bortom vissa ledarsidor, TV-program och debatter i sociala medier finns i Sverige ingen längtan efter någon legalisering eller annan liberalisering av narkotikapolitiken. Däremot finns ett enormt folkbildningsbehov hos såväl organisationer som oroliga föräldrar och beslutsfattare. 
I den här föresläsningen får vi höra Peter berätta mer om svensk narkotikapolitik och den är inspelad till Friskportlägret 2021.
Tipspromenad

Dagens digitala tipspromenad

Här är dagens tipspromenad. En promenad för barn och en med lite lurigare frågor för alla vuxna tipspromenadsproffs. Utmana familj och vänner eller ta den tillsammans.

Tipspromenad barn

Tipspromenad vuxna

Dagens träning

Plankan

I dagens pass stärker vi våra coremuskler. Precis som igår är en bra uppvärmning att göra några av alla övningar i varvet mjukt och med fokus på teknik innan du sätter igång. Perfekt att köra plankpasset direkt efter din promenad eller löprunda till lägerloppet!

Planka på händer är en planka på raka armar, som startpositionen för en armhävning.
I sidoplankan vrider du upp enda handen i luften, antingen ståendes på ditt knä eller på din utsidan av din fot. Tryck upp höften i luften!
Plankan på armbågar är som på bilden och den kan göras både på tåspetsarna eller på knäna. Tänk på att hålla kroppen rak som en planka och att aktivera bålens muskler, det ska kännas i magen och framsida lår.
I omvänd planka står du med magen uppåt, på raka armar och vilar istället på dina hälar. Sträck nacken, tryck upp rumpan så du blir en rak planka och spänn magen.
5 varv och vi siktar på att orka 30s i varje position och med vila först på slutet. Kör hårt!
14:00 LIVE Onlinespel rita & gissa

Skribbl

Här gäller det att rita ord som de andra spelarna ska gissa. Vi ses kl 14:00 i lägerservern!

Instruktioner

Dagens recept
På dagens meny har vi en nyttig ingerfärsshot att börja dagen med. Till lunch kan du laga en god sommarsallad med fetaost och ajvarkyckling till middag, men du lagar det du vill och i den ordning du vill!

Till receptsidan

Ginger shot with lemon
Pyssel

Naturbingo

Ta med dig vänner eller familj och gå ut i skogen och leta efter kottar, blommor och löv.
Bli först i familjen att skrika BINGO! 

Instruktioner

naturbingo
5 små lekar

Flipperspel och karusell

Ta med dig familj och vänner på dagens 5 små lekar!
Idag behöver du:
  • sked
  • snöre 10 m
  • boll
  • ärtpåse eller något liknande som en plastpåse ni häller ris i och knyter ihop
  • mätverktyg 
Flipperspel

Instruktioner

19:07 LIVE 7:ka lekar

Trippleaction

Var med och delta i en kul utmaning i kvällens sjuka lekar klockan sju minuter över sju. Vill du delta så behöver du kunna visa dig själv i en webbkamera. För denna lek behöver du lite golvutrymme för kunna röra dig på.
Om du inte vill vara med i utmaningen så kan du ändå dyka upp och heja på de andra! Du behöver ha en användare på Discord, sen hittar du oss här: 

Lägerservern

LIVE Lägerservern

Ungdomsdiskussion

I lägerservern kan du droppa in när du vill och hänga med andra lägerdeltagare. Tänk er som ett ungdomstält, fast online. Ett ställe att umgås, hänga och snacka.
Efter sjuka lekar så ses vi för att diskutera olika samtalsämnen. Dagens diskussionstema är samtycke.

Lägerservern

Kultur

Digital fotostig

Fotostigen ligger uppe hela veckan. Här får ni ett gäng bilder och ett gäng platser. Det gäller att para ihop en plats med varje bild. Ett mysigt äventyr ute i Stensunds natur.

Till fotostigen

Onlinelägerloppet
Här gäller det att samla kilometer tillsammans! Varje dag är en ny utmaning och du lägger in dina insamlade meter här i länken till varje lopp. Hur långt tror ni att vi kommer på en vecka? Alla meter räknas – kom igen nu!
jogging

Lägerloppet

För dig som springer, joggar, går eller lufsar fram.

Lägerloppet

Springande barnfötter

Miniloppet

För dig med lite kortare ben och mindre skor.       

Miniloppet

Imorgon

Igår