Datum Månad

Veckodag

Här är online-veckans aktivitetsprogram uppdelat per dag. Under varje dag finns det aktiviteter från olika kategorier. Klicka in på en programpunkt för att läsa detaljerna kring aktiviteten.

Igår

Imorgon

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Träningspass

Soma move

Soma Move är holistisk fysträning som är atletisk men ändå mjuk. Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där vi både tränar vår styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans.

Ett somamovepass är 45 minuter långt och börjar med en uppvärmningsdel med tolv olika rörelser som upprepas två eller tre varv. Första varvet leds av instruktören och därefter får var och en röra sig i sin egen takt. Typiska somamoverörelser är lions pose, skorpionen, svärdet och spider step. I slutet gör man en kort nedvarvning för att lugna pulsen och andningen. Under hela passet spelas musik för att inspirera och förstärka känslan av träningsglädje.
Träningspass

Sätesstyrka

Dagens pass fokuserar på sätesmusklerna. Vi tänker på att ha stark bål och rak överkropp hela passet igenom. 

Utfallssteg bakåt – rak rygg och ta ett långt kliv bakåt innan du sänker ner knät så att du får en kvadrat mellan knäti backen och hälen.
Säteslyft – även kallad kissande hunden. Stå på alla fyra och lyft upp benet åt sidan så högt du kommer och sträva efter att knät når högre än rumpan. Det ska kännas i sätets muskler.
Mountain climbers – stå i stora plankan och kliv fram med ena foten så den är nära handen. Utanför eller innanför armen. Spänn bål och aktivera magmusklerna! Hoppa nu växelvis fram med den bakre foten och bak med den främre foten.
Sumo med rotation – gå ner och ställ dig djupt i en sumosquat. Spänn bålen och rak rygg. Rotera midjan och tryck höger handflata åt vänster till armen är helt utsträck. Rotera tillbaka till mitten och tryck vänster handlfata åt höger till armen är helt utsträckt. 5 på varje sida.
Saxar – Ligg på rygg med armbågarna i marken, lyft benen. Spänn magen och håll svanken i marken. Gå ut och in med benen som om du bildar kors, tänk att du är en sax som klipper något. 
Aktivitet för barn

Familjeyoga

Välkomna till familjeyoga! Här får ni en prestationsfri zon, avslappning och utrymme att leka och vara kreativa. Ni får också lära känna er själva, varandra och livet i nya former.

Här stärker vi vår gemenskap mellan barn och vuxen med fokus på avslappning och andning men lite mer lekfullt och energifullt. Yogaövningarna både stärker kroppen, förbättrar balans och ökar rörligheten hos både barn och vuxna. Välkomna att prova!
Namaste,
Ellen, Axel & Nina
Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Sociala Medier
Tävling

Onlinestafetten

Nu är det dags för stafett! Samla ihop ett lag på 2-8 personer. Alla deltagare bidrar till sträckorna i stafetten men var och en kan genomföra sina sträckor var som helst i landet! Ni rapporterar sedan in resultatet tillsammans i laget.

Kom ihåg att ta tid på cyklingen, terränglöpningen, hinderbanan och sprinten. Du kan använda runkeeper, smartklocka, google maps, ett bra ögonmått eller liknande för att mäta upp din löpsträcka och ta tid.
  • Terränglöpning 2 km
  • Terränglöpning 2 km
  • Snabblopp 250 m
  • Snabblopp 500 m
  • Cykling 2 km
  • Hinderbana 500 m*
  • Simmning 5 min eller 100 m
*Hinderbanan:
Under banans 500 meter lägger du in följande stationer:

5 st Armhävningar
5 st upphopp
5 st grodhopp
5 st burpees
5 st kullerbyttor
10 steg på huk
10 steg baklänges
10 sidosteg (5 på varje sida)

Rapportera resultat

Se dagens resultat

Dagens experiment

Vattenexperiment

Nya roliga experiment med Anna. Har du missat några av våra tidigare avsnitt under veckan så finns dom att se igen både här på webben och på vår youtubekanal.
Dagens recept
Idag kan vi njuta av en god curryjordnötsgryta och kanske ta en eftermiddagsfika med smakiga rawfood brownies.
Här finns dagens recept samt inköpslistor:
Garam masala

Dagens recept

Onlinelägerloppet

En gemensam utmaning

Här gäller det att samla kilometer tillsammans! Varje dag är en ny utmaning och du lägger in dina insamlade meter här i länken till varje lopp. Hur långt tror ni att vi kommer på en vecka? Alla meter räknas - kom igen nu!
Du kan välja att delta på 3 sätt:
  • Lägermaran, för dig som gillar att springa, jogga eller lufsa fram i terräng eller på asfalt. Passar alla åldrar och hastigheter!
  • Lägerwalken, för dig som går snabbt, långsamt eller mittimellan. Passar alla åldrar och hastigheter!
  • Miniloppet, för dig med lite kortare ben och mindre skor. Hur långt kan du springa eller gå? 
Lägermaran

Lägermaran

Jogga, lufsa eller spring

Alla meter räknas! Anmäl ditt dagliga resultat här: 

Lägermaran

Lägerwalken

Lägerwalken

Jogga, lufsa eller spring

Alla meter räknas! Anmäl ditt dagliga resultat här: 

Lägerwalken

Miniloppet

Miniloppet

För alla med små fötter

Alla meter räknas! Anmäl ditt dagliga resultat här:

Miniloppet

Tipspromenad

Dagens digitala tipspromenad

Här är dagens tipspromenad. En promenad för barn och en med lite lurigare frågor för all vuxna tipspromenadsproffs. Utmana familj och vänner eller ta den tillsammans.

Tipspromenad barn

Tipspromenad vuxna

Föreläsning om klarspråk

Vårdad, enkel och begriplig

Nu är det sommar och läger och inte många av oss behöver skriva några jobbtexter. Men när semestern är över börjar verkligheten igen. Enligt språklagen ska språket i offentlig verksamhet vara vårdat, enkelt och begripligt. Men vad betyder egentligen det? Ingrid Olsson från FK Ringen jobbar till vardags på Språkrådet. Här är en föreläsning hon höll på konferensen Lättlästdagen den 9 november 2018. Den handlar om att tänka på mamma.
Inspelat den 9 november 2018 på Garnisonen i Stockholm.
Arrangörer: Språktidningen och Vilja förlag.
Källa: urplay.se

Till föreläsningen

Fotostigen online

En riktig lägerklassiker

Sista chansen på detta läger att gå vår digitala fotostig. Här gäller det att ha öga för detaljer! Turen går runt Stensund i flera vackra panoramabilder och här gäller det att leta i de stora utiktsbilderna var ni tror att närbilderna är tagna. 

Fotostigen finns i ett event på Facebook där du hittar alla stationer och även bildpaletten. Värdar för det här finfina evenemanget är Göran Forsmark och Björn Friberg som gärna svarar på frågor. Vill du se hur turen går? Häng med Björn när han cyklar banan runt: 

Till fotostigen online

Dagens pyssel

Skapa din egen fjäril

Så här kan det se ut:

Imorgon

Igår

Lägergemenskap

Var med och dela gemenskapen, delta i aktiviteter, och dela med dig av dina erfarenheter under lägerveckan på våra sociala medier.