Datum Månad

Veckodag

Här är online-veckans aktivitetsprogram uppdelat per dag. Under varje dag finns det aktiviteter från olika kategorier. Klicka in på en programpunkt för att läsa detaljerna kring aktiviteten.

Igår

Imorgon

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Träningspass

Body Combat

En riktig lägerklassiker med att njuta av hemma i vardagsrummet eller ute på gräsmattan. Höj volymen, tänk att du står i solen tillsammans med alla vänner på en stor gräsplan och ta i allt du kan. Nu kör vi!

Body Combat är ett träningspass som utmanar både styrka, expolsivitet och uthållighet på samma gång. Passet är byggt av övningar som är inspirerade av kampsport som karate, boxning, taekwondo, muay thai och tai chi. Kraftfulla rörelser där du övar på att slå, sparka och kämpa dig till en överlägsen kondition genom att enbart använda din kroppsvikt. Passar både nybörjare och vana deltagare.
Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Sociala Medier
Onlinelägerloppet

En gemensam utmaning

Här gäller det att samla kilometer tillsammans! Varje dag är en ny utmaning och du lägger in dina insamlade meter här i länken till varje lopp. Hur långt tror ni att vi kommer på en vecka? Alla meter räknas - kom igen nu!
Du kan välja att delta på 3 sätt:
  • Lägermaran, för dig som gillar att springa, jogga eller lufsa fram i terräng eller på asfalt. Passar alla åldrar och hastigheter!
  • Lägerwalken, för dig som går snabbt, långsamt eller mittimellan. Passar alla åldrar och hastigheter!
  • Miniloppet, för dig med lite kortare ben och mindre skor. Hur långt kan du springa eller gå? 
Lägermaran

Lägermaran

Jogga, lufsa eller spring

Alla meter räknas! Anmäl ditt dagliga resultat här: 

Lägermaran

Lägerwalken

Lägerwalken

Jogga, lufsa eller spring

Alla meter räknas! Anmäl ditt dagliga resultat här: 

Lägerwalken

Miniloppet

Miniloppet

För alla med små fötter

Alla meter räknas! Anmäl ditt dagliga resultat här:

Miniloppet

Träningspass

Bålstyrka

Efter lägerloppet passar det perfekt att avsluta med ett kort styrkepass med fokus på att stärka bålen! Eftersom vi redan sprintat, joggat eller tagit en rask promenad är uppvärmningen redan klar. Tekniktips idag är att tänka på att hela tiden ha rak rygg, arbeta med magen och slappna av i nackens muskler. Det ska kännas i bålmusklerna hela passet – då gör du rätt!

Cykelcrunch – en sned crunch där höger armbåge möter vänster knä och vice versa. Arbeta långsamt både upp och ned.
Benfällningar – Ligg på rygg med raka ben rätt upp mot himlen. Fäll benen ner mot marken så långt du kan utan att svanken tappar kontakten med marken, arbeta långsamt både upp och ner. Det går bra att arbeta med böjda ben eller ett ben i taget – det viktiga är att du känner att det är magen som arbetar.
Sidoplankslyft – Stå i sidoplanka på knä eller på fotens sida. Lyft upp höften mot himlen och doppa ner den mot marken. Kroppen tippar inte framåt eller bakåt och din axel är ovanför din armbåge hela tiden.
Planka med pik – Starta i stora plankan dvs på raka armar. Rak och stark kropp – ingen hängbro eller bågbro! Härifrån försöker du nå din högra tåspets med din vänstra hand. Gå sedan tillbaka till stora plankan och byt hand.
Lycka till!
Tävling & teori

Teoriprov

Här är onlinelägrets variant av Hellenska teoriprovet. Max antal rätt är 100 poäng. Se till att du har dator, rena fingrar, dricka och allt annat du behöver tillgängligt. Sitter du i solen så glöm inte solskydd! En skärbräda kan vara bra som underlägg till datorn eller om du vill göra anteckningar vid sidan om.
Du har 2 timmar på dig. Lycka till!

Till teoriprovet

Se dagens resultat

Imorgon är det stafett!

Prata ihop dig med familj och vänner och samla ihop ett lag på 2 – 8 personer. Alla deltagare bidrar till sträckorna i stafetten men var och en genomför sina sträckor var som helst i landet. Start 09.00 och ni måste redovisa lagets resultat senast 18.00 så det betyder att ni kan genomföra stafetten på era villkor när det passar er bäst!

Dagens experiment

Luftig luft

Anna är tillbaka med dagens experiment. Idag ska vi lära oss mer om luft! Luft behöver vi ju när vi andas men vad vet vi egentligen om luft?
Dagens recept
Här kommer inspiration på en indisk favoritgryta man bara måste älska! Här finns dagens recept samt inköpslistor:
Garam masala

Dagens recept

Tipspromenad

Dagens digitala tipspromenad

Här är dagens tipspromenad. En promenad för barn och en med lite lurigare frågor för alla vuxna tipspromenadsproffs. Utmana familj och vänner eller ta den tillsammans.

Tipspromenad barn

Tipspromenad vuxna

Fotostigen online

En riktig lägerklassiker

Sista chansen på detta läger att gå vår digitala fotostig. Här gäller det att ha öga för detaljer! Turen går runt Stensund i flera vackra panoramabilder och här gäller det att leta i de stora utiktsbilderna var ni tror att närbilderna är tagna. 

Fotostigen finns i ett event på Facebook där du hittar alla stationer och även bildpaletten. Värdar för det här finfina evenemanget är Göran Forsmark och Björn Friberg som gärna svarar på frågor. Vill du se hur turen går? Häng med Björn när han cyklar banan runt: 

Till fotostigen online

Dagens pyssel

Skapa din egen pingvin

Tyckte du att grisen var rolig att göra igår? Här kommer en ny vikning idag. Lycka till!
Så här kan det se ut:

Imorgon

Igår

Lägergemenskap

Var med och dela gemenskapen, delta i aktiviteter, och dela med dig av dina erfarenheter under lägerveckan på våra sociala medier.