Datum Månad

Veckodag

Här är online-veckans aktivitetsprogram uppdelat per dag. Under varje dag finns det aktiviteter från olika kategorier. Klicka in på en programpunkt för att läsa detaljerna kring aktiviteten.

Igår

Imorgon

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Träningspass

Benstyrka

I dagens pass stärker vi våra benmuskler. Precis som igår är en bra uppvärmning att göra några av alla övningar i varvet mjukt och med fokus på teknik innan du sätter igång. Perfekt att köra benpasset direkt efter din promenad eller löprunda till lägerloppet! 

Knäböj – tänk på att tyngden är på dina hälar och att du sträcker upp bröstet mot himlen så du inte faller framåt. Fötterna är höftbrett placerade och knäna pekar alltid i tårnas riktning.

Sumo – En bred knäböj så ställ fötterna så brett du kan innan du sjunker ner. Precis som i knäböj ska dina knän peka i samma riktning som tårna och bröstet uppåt himlen. Här jobbar insida lår och säte mycket.

Höftlyft – Här arbetar baksidans muskelkedja. Du ligger på rygg och sätter dina hälar nära rumpan. Skuldorna stannar kvar men tryck upp rumpan mot himlen,  så högt du bara kan! Vill du göra övningen tyngre så arbetar du med ett ben i taget. Här ska det kännas i lårets baksida och säte.

Hunden – Starta med händer och knän i backen på alla fyra. Spänn bålen och aktivera skulderbladen. Sträck fram höger hand och ut vänster ben så långt du bara kan så att du blir så låååång du bara kan. Byt arm och ben och gör likadant. Här arbetar vi med stabilitet i bål, rygg och säte.

Grodhopp – böj dig ner, ta sats och hoppa så långt och explosivt du kan men glöm inte att landa mjukt för knän och fotleder. 

Dagens aktiviteter
Aktiviteter
Sociala Medier
Onlinelägerloppet

En gemensam utmaning

Här gäller det att samla kilometer tillsammans! Varje dag är en ny utmaning och du lägger in dina insamlade meter här i länken till varje lopp. Hur långt tror ni att vi kommer på en vecka? Alla meter räknas - kom igen nu!
Du kan välja att delta på 3 sätt:
  • Lägermaran, för dig som gillar att springa, jogga eller lufsa fram i terräng eller på asfalt. Passar alla åldrar och hastigheter!
  • Lägerwalken, för dig som går snabbt, långsamt eller mittimellan. Passar alla åldrar och hastigheter!
  • Miniloppet, för dig med lite kortare ben och mindre skor. Hur långt kan du springa eller gå? 
Lägermaran

Lägermaran

Jogga, lufsa eller spring

Alla meter räknas! Anmäl ditt dagliga resultat här: 

Lägermaran

Lägerwalken

Lägerwalken

Jogga, lufsa eller spring

Alla meter räknas! Anmäl ditt dagliga resultat här: 

Lägerwalken

Miniloppet

Miniloppet

För alla med små fötter

Alla meter räknas! Anmäl ditt dagliga resultat här:

Miniloppet

Tävling & teori

Mångkampen

Tävla mot familj, vänner och andra lägerdeltagare i årets onlinemångkamp. Du genomför själv grenarna under dagen. Kom ihåg att ta tid och mått på dina resultat och rapportera sedan in resultatet via knappen här nedanför. Du kan använda runkeeper, smartklocka, google maps, ett bra ögonmått eller liknande för att mäta upp din löpsträcka.
Här är alla grenar som ingår i mångkampen:
  • Kast med stövel eller sko
  • Stående längdhopp
  • Terränglöpning 2 km
  • Armhävningar (max i rad)
  • Snabblopp 100 m
  • Simning 100 m (alternativt simning 5 minuter i sjö, på en skateboard eller på en yogamatta)
  • (Teoriprov)
Teroiprovet kommer upp online imorgon om du vill testa dina teorikunskaper!

Rapportera resultat

Se dagens resultat

Dagens experiment

Ballongskojigheter

Anna är tillbaka med dagens experiment. Idag testar vi en rad olika experiment med ballonger, nålar och lite annat. Kan du stoppa en kopp innan den ramlar i marken? 
Tipspromenad

Dagens digitala tipspromenad

Här är dagens tipspromenad. En promenad för barn och en med lite lurigare frågor för alla vuxna tipspromenadsproffs. Utmana familj och vänner eller ta den tillsammans.

Tipspromenad barn

Tipspromenad vuxna

Dagens recept
Smarrig blomkålsgryta som är både enkel att göra och nyttig att äta. Passar perfekt att göra dubbel sats till matlådor senare under veckan.
Här finns dagens recept samt inköpslistor:

Dagens recept

Dagens pyssel

Skapa din egen gris

Så här kan det se ut:

Imorgon

Igår

Lägergemenskap

Var med och dela gemenskapen, delta i aktiviteter, och dela med dig av dina erfarenheter under lägerveckan på våra sociala medier.