Om Frisksportläger

HEM / Om Frisksportlägret

Om lägret

Vecka 28 varje sommar ordnas Frisksportläger någonstans i Sverige. Alla är välkomna och här finns något för alla – stora som små, sportiga som kulturella. Veckan bjuder på massor av aktiviteter bland annat idrottstävlingar, träningspass, föreläsningar, ungdomsaktiviteter, barnaktiviteter och kvällsunderhållning. Hela lägret är fritt från tobak, doping, alkohol och andra droger.

Frisksportlägret arrangeras på olika platser varje år och sommaren 2024 blir det i Västergötland. Mer information om nästa års läger kommer publiceras under hösten 2023!

Relaterat 
Under lägerveckan finns många aktiviteter för stora och små. Deltagarna väljer själva hur mycket eller lite man vill vara med på. Vissa vill vara med på så mycket som möjligt medan andra hellre tar det lugnare och äter glass, badar, titta på tävlingar och pratar med folk.
För den som vill finns många olika tävlingar att delta i för både vuxna och barn, till exempel orientering, trampolin, fotboll, volleyboll, boule, mångkamp och stafett. Vill man inte tävla men ändå idrotta finns flera olika träningspass varje dag och ett aktivitetsområde med trampoliner, jonglering, enhjulingar, pingis och kubb.
För barn och ungdomar finns ett helt eget utbud av programpunkter. För de yngsta finns pysselaktiviteter, lekplatsen “Knatteköping”, barngympa och knattekamp och för ungdomar ordnas roliga lekar, utmaningar och skönt ”häng” med nya kompisar.
Lägret erbjuder också mer kulturella aktiviteter som föreläsningar, quiz, utflykter, tipspromenad, fotostig, musikunderhållning och lägerbål.

Hälsosam livsstil

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Vad vi stoppar i oss är lika viktigt som motion för att må bra. Att äta nyttigt, sova bra och stressa mindre är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk. 

Aktiv vardag

Motion är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå som du själv väljer.

Drogfrihet

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den.  Droger orsakar mycket lidande, både för den som själv använder droger och för människorna runtomkring. Oavsett om vi hoppar trampolin, åker på läger eller har en filmkväll tillsammans är alla våra aktiviteter fria från tobak, alkohol och andra droger.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Tillsammans ska vi skapa möjligheter för var och en att leva mera hållbart. Vi har alla ansvar för att kommande generationer också ska kunna leva och må bra.

Anmälan till lägret

Klicka här för att läsa mer om hur du anmäler dig. Sedan klickar du dig vidare till vårt anmälningssystem.

Till anmälan

Mer om lägret