Mat
HEM / Mat
Uppdaterad: 07 jan

Maten under lägret

Det finns flera olika sätt att välja att äta under lägret, utöver att laga själv. Det går i anmälan till lägret lägga till frukost och middag som varje dag serveras i slottsrestaurangen, tillägget kallas matpaketet. Det går även att köpa mat under lägret från de olika mattälten. Det finns bland annat lägercafé, våffeltält och lägergrill.

Lägret börjar med en festkväll då vi erbjuder massor med härlig mat, skratt och en toppenstart på lägret som ni inte får missa!

Visst behöver man mat för att bättre orka vara glad?!

Susanne Lilja

Matansvarig
Innehåll 

Mattälten

Om lägermaten

Matpaketet

Lägercafé

Grönsaker är en viktig del för att hålla oss friska och starka inte minst när vi ska sporta och träna. I vårt café hittar ni bland annat färdigpackade sallader, smörgåsar och olika typer av drycker under lägret.

Våffeltältet

Att hålla sig glad i sinnet är en minst lika viktig komponent för att hålla sig frisk, därför är våfflor en riktig klassiker på frisksportläger. Här erbjuds olika typer av topping, olika sylter, chokladkräm, frukt, grädde och växtbaserad grädde.

Lägergrillen

Vid grillen serverar vi varje dag grillade godbitar för alla smaker! Passar perfekt för er som inte orkar laga något eller vill hänga med kompisar mellan aktiviteter. På menyn finns bland annat hamburgare, korv, grillspett och grillade grönsaker. Självklart finns flera vegetariska och veganska alternativ även här.
Innehåll 

Mattälten

Om lägermaten

Matpaketet

Relaterat 

Om lägret

Vill du hjälpa till på något sätt?

Vi är alltid glada för fler som vill hjälpa till. Ju fler som vill hjälpa till desto roligare blir det för alla.
Mejla till info@frisksportlager.se för mer information.
SÖNDAG
Maritas gulaschgryta på nötkött med egenslagen aioli serveras med grötbulle.
Vegansk gulasch gryta på eko kikärter och vegan aioli.

 

MÅNDAG
Asiatisk kyckling & nudelwok på kokosmjölk, serveras med het kall sås separat.
Vegetariskt med extra gott grönt, veganskt glutenfritt alt. Med risnudlar.

 

TISDAG
Fiskgryta toppad med skaldjur.
Vegansk gryta på primörer, serveras med färskpotatis.

 

ONSDAG
Cevapi serveras med rosmarinrostad potatis samt tzatziki.
Vegan eko falafel med vegan tzatziki.

 

TORSDAG
Klassisk korv stroganoff med ris.
Vegansk stroganoff på tofu.

 

FREDAG
Grön ärtsoppa samt chokladpudding med vispgrädde. En miljöbuffe som
innebär tvåstegs eller blocktillagad mat från veckan som ej varit uppvärmd.
Glutenfritt och laktosfritt alternativ finns till alla måltider.

 

TILLBEHÖR
Hårt bröd samt salladsbuffe med kolsyrat vatten ingår. Kaffe serveras endast till frukosten, INTE på maten.

 

Välkomna!

Susanne Lilja

Matansvarig

Frågor?

Relaterat 

Om lägret