Lägrets historia
HEM / Lägrets historia
Uppdaterad: 05 mar

Om lägret

Vecka 28 varje sommar bjuder Frisksportrörelsen in till Riksläger. Alla är välkomna och på rikslägret finns det något för alla – stora som små, sportiga som kulturella. Veckan bjuder på massor av aktiviteter bland annat idrottstävlingar, träningspass, föreläsningar, ungdomsaktiviteter, barnaktiviteter och kvällsunderhållning. Sommaren 2022 är Smålands Frisksportdistrikt arrangörer, och lägret blir på Furulids idrottsanläggning i vackra Aneby.

Innehåll 

Lägrets historia

Frisksportrörelsen

Många programpunkter

Innehåll 

Lägrets historia

Frisksportrörelsen

Många programpunkter

Relaterat 

Tävling

Träning

Hälsosam livsstil

Att ta hand om sig själv är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Vad vi stoppar i oss är lika viktigt som motion för att må bra. Att äta nyttigt, sova bra och stressa mindre är en förutsättning för att orka med vardagen och hålla sig frisk. 

Aktiv vardag

Motion är viktigt för att må bra, orka med sin vardag och få kroppen att hålla länge. Våra kroppar är skapade för att röra på sig och genom att träna mår vi bättre. Som frisksportare tränar du för din egen skull, på det sätt och på den nivå som du själv väljer. Träning är för alla!

Fritt från tobak, alkohol och andra droger

Att träna och äta nyttigt bygger upp kroppen men tobak, alkohol och andra droger bryter ner den.  Droger orsakar mycket lidande, både för den som själv använder droger och för människorna runtomkring. Oavsett om vi hoppar trampolin, åker på läger eller har en filmkväll tillsammans är alla våra aktiviteter fria från tobak, alkohol och andra droger.

Hållbar utveckling

Hållbar utveckling innebär att leva på ett sätt som är hållbart även för framtiden. Vi kan inte fortsätta att överanvända jordens resurser som vi gör idag. Tillsammans ska vi skapa möjligheter för var och en att leva mera hållbart. Vi har alla ansvar för att kommande generationer också ska kunna leva och må bra.

Vill du hjälpa till på något sätt?

Vi är alltid glada för fler som vill hjälpa till. Ju fler som vill hjälpa till desto roligare blir det för alla.
Mejla till info@frisksportlager.se för mer information.

Delta i digital gemenskap

Följ oss i våra sociala medier för mer information innan och under lägret.