Mat

HEM / Småland mat
Uppdaterad: 18 nov

Maten under lägret

Det finns flera olika sätt att välja att äta under lägret, utöver att laga själv. Det går i anmälan till lägret lägga till frukost och middag som varje dag serveras i skolmatsalen bredvid lägerområdet. Tillägget kallas matpaketet. Det går även att köpa mat under lägret från de olika mattälten. Det finns bland annat lägercafé, våffeltält och lägergrill.

Visst behöver man mat för att bättre orka vara glad?!

Jonny Nilsson

Fik och servering

Lägercafé

Bra mat är en viktig del för att hålla oss friska och starka inte minst när vi ska sporta och träna. I vårt café hittar ni lättare luncher som färdigpackade sallader, smörgåsar och olika typer av drycker under lägret. Vi har såklart mellanmål och ett och annat snacks också.

Våffeltältet

Att hålla sig glad i sinnet är en minst lika viktig komponent för att hålla sig frisk, därför är våfflor en riktig klassiker på frisksportläger. 

Lägergrillen

Vid grillen serverar vi varje kväll grillade godbitar för alla smaker! Passar perfekt för er som vill hänga i lägercentrum på kvällen. Här finns hamburgare och korv, med vegoalternativ såklart.

Frukost- och middagsservering

Vill du ha det extra smidigt kan du köpa ett matpaket. Då ingår frukost och middag i skolbyggnadens matsal varje dag, hela veckan! Du kan också köpa enstaka måltider. Frukostmenyn är varierad och till middag serveras mat i skolköksstandard med tillhörande salladsbuffé.
Obs! Vill du köpa frukost eller middag anger du ange detta i anmälan. Det finns endast ett begränsat antal portioner du kan köpa på plats på lägret, så anmäl mat om du vill vara säker på att få detta. Har du specialkost är det särskilt viktigt att du föranmäler dig så att du kan få den mat du behöver. Läs mer om menyn längre ned!

Laga mat själv

Du kan såklart också välja att laga mycket av din mat på ett eget campingkök i ditt boende. Det är en mysig del av dagen! Kylklampar går att byta mot en liten kostnad i lägerfiket. Mataffärer finns på gång- eller cykelavstånd i Aneby centrum och du kan alltid köpa frukostfrallor i fiket.
Relaterat 

Om lägret

Bo på lägret

Till anmälan

Vill du hjälpa till på något sätt?

Vi är alltid glada för fler som vill hjälpa till. Ju fler som vill hjälpa till desto roligare blir det för alla.
Mejla till info@frisksportlager.se för mer information.
Middag serveras söndag-fredag kl 16:30 – 18:30 till dig som köper matpaket eller enstaka måltider. Du anger i anmälan om du har specialkost, och du ser också här nedan och i anmälan vilken specialkost vi har att erbjuda.
Kika in vår goda middagsmeny här!
SÖNDAG
Kycklinggryta àla flygande Jakob med ris.
Vegogryta med ris.

 

MÅNDAG
Vegetarisk lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor.

 

TISDAG
Panerad spätta med remouladsås och potatis.
Vegansk Korea-inspirerad oumph.

 

ONSDAG
Tacobuffé med klassiska tillbehör.
Vegetarisk tacobuffé.

 

TORSDAG
Klassisk korv stroganoff med ris.
Vegansk blomkålscurry med ris.

 

FREDAG
Nötfärsbiffar med rosépepparsås och ugnsrostad potatis.
Cowboychili med tillbehör.

 

Information
Vi tillhandahåller förutom vegetariskt alternativ varje dag vegankost, kost utan gluten och kost utan mjölk till dig som anmält detta. De dagar det inte finns någon angiven veganrätt serveras samma rätt som ordinarie men tillagad med veganråvaror. Du anger kostval vid anmälan.
Observera att du behöver ange i föranmälan om du har specialkost. Om du inte anmäler dig och anger detta kan vi tyvärr inte garantera att det finns specialkost till dig.
Med reservation för ändringar i menyn.

 

TILLBEHÖR
Till varje måltid serveras sallad, knäckebröd och kaffe
Frukost serveras söndag-lördag kl 07:30 – 09:00 till dig som köpt matpaket eller enstaka frukostdagar. På frukosten erbjuds fil och yoghurt med flingor, havregrynsgröt med äppelmos, bröd med pålägg, mjölk, juice, kaffe och te.
Information
Observera att du behöver ange i föranmälan om du har specialkost. Om du inte anmäler dig och anger detta kan vi tyvärr inte garantera att det finns specialkost till dig.
Med reservation för ändringar i menyn.

Välkomna!

Relaterat 

Om lägret

Bo på lägret